Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van Rooij benoemd tot Chevalier van de Aspergebroederschap

Confrérie de l’Asperge Limbourgondië bestaat 35 jaar

Tijdens het druk bezochte Lentefestijn van de Confrérie de l'Asperge Limbourgondië, die dit jaar 35 jaar bestaat, is de burgemeester van Aspergegemeente Horst aan de Maas, de heer Kees van Rooij, benoemd tot Chevalier van de Aspergebroederschap. De broederschap, die in 1980 is opgericht, is de oudste van Nederland. Het doel is de bevordering van de consumptie en de teelt van asperges in Limburg en Nederland. Sinds de oprichting is de consumptie van asperges spectaculair toegenomen van ± 300 gram in 1980 tot ± 750 gram per hoofd van de bevolking vorig jaar.

Aspergewijn

Ook de wijnmaker van de aspergewijn 2015, de Spanjaard Alfredo Alberon Belda, was aanwezig en werd opgenomen als Membre d'Honneur. De aspergewijn van dit jaar komt uit het wijngebied Yecla in het zuidoosten van Spanje. De Barahonda Blanco D.O. 2013 is gemaakt van de druivensoorten verdejo (80%) en Macabeo (20%). Het is een perfecte begeleider van gerechten met het witte goud.


Onder toeziend oog van de bestuursleden van de Confrérie overhandigt Aspergekoningin 2015 Sharon het bij de onderscheiding behorende diploma.

Kijk ook op www.aspergebroederschap.nl
Publicatiedatum: