Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Feest in Friesland: Gardener’s Pride opent nieuwe kas

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, Gardener's Pride Beetgum uit Friesland opende onder veel belangstelling haar nieuwe kas. Een gesloten kas van 5,9 hectare waar de familie van Overbeek verschillende soorten tomaten gaat telen, te weten: cherrytomaten, romaatjes, snacktomaatjes, cherrytomaten aan de tak en pruimcherrytomaten. De officiële opening werd verzorgd door Burgemeester van Mourik van gemeente Menaldumadeel, die de familie van Overbeek en het personeel veel geluk wenste met deze mooie stap voorwaarts.

Bekijk de foto's van Gardener's Pride op Facebook.



Gardener's Pride uit Friesland opende onder veel belangstelling haar nieuwe kas. Op de foto Familie van Overbeek.


Muziekvereniging 'op maat' uit Berlikum zorgde voor feestelijke muziek.


Van Zuid Holland naar Friesland
De familie van Overbeek komt oorspronkelijk uit Poortugaal in Zuid Holland. Daar teelden ze ook cherrytomaatjes, maar omdat ze het bedrijf daar niet verder konden uitbreiden zijn ze in 2003 een nieuw bedrijf gestart in Beetgum te Friesland. De directie van Gardener's Pride bestaat uit Cock en Marja van Overbeek. "Wij hebben geen dag spijt gehad van onze beslissing om het bedrijf in Friesland voor te zetten, aldus Cock van Overbeek. En dat we vandaag samen met ons personeel, onze klanten en onze leveranciers de opening mogen vieren van onze nieuwe kas, is gewoon fantastisch."

Gesloten kas en Het Nieuwe Telen
De gesloten kas is onder andere voorzien van een dubbel schermsysteem en ventilatie jets. In de nieuwe kas gaat geteeld worden volgens de principes van Het Nieuwe Telen. Het Nieuwe Telen (HNT) staat voor een energiezuinige teeltwijze met een optimale productie. Deze nieuwe aanpak stelt het gewas centraal en vermijdt onnodig verbruik van fossiele brandstoffen. Met de nieuwe kas zet Gardener's Pride een grote stap voorwaarts in haar streven naar duurzaamheid.
 

Lonneke, Marco en Marlies van Overbeek
 

Marco van Overbeek knipt het lint door en opent hierbij de kas

Telen met respect voor mens en milieu
Marco van Overbeek vertelt dat bij Gardener's Pride duurzaamheid hoog in het vaandel staat. "Bij Gardener's Pride telen we met respect voor mens en milieu," aldus Marco. Voor wat de mensen betreft: we werken in ons bedrijf al jaren met een groot aantal mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. En dat gaat prima. We zijn super tevreden over de inzet, de betrokkenheid en de prestaties van deze medewerkers en zij hebben het op hun beurt prima naar hun zin op ons bedrijf. Daarnaast zijn we officieel gecertificeerd als leerbedrijf. Met grote regelmaat komen er dan ook studenten bij ons praktijkervaring opdoen. En ook het project dat we sinds vorig jaar zijn opgestart met het Todam om o.a. 50plussers die moeilijk aan een baan komen in onze kassen te laten werken, draait heel goed. Bij Gardener's Pride werken (zeker verhoudingsgewijs) dan ook veel mensen die uit de directe omgeving komen en daarmee zorgt ons bedrijf voor veel arbeidsplaatsen en werkgelegenheid.

Daarnaast hecht Gardener's Pride veel belang aan het milieu. De nieuwe kas is hier een mooi voorbeeld van, aldus Marco. "Deze zorgt namelijk voor een energiereductie van maar liefst 20% t.o.v. van een gewone/ traditionele kas. Daarnaast maken we gebruik van regenwater dat wordt opgevangen in een speciaal bassin. Het water in het bassin wordt gereinigd, benut in de teelt en hergebruikt door recirculatie. Gardener's Pride produceert hoofdzakelijk deze heerlijke tomaatjes voor de Nederlandse markt.

Er werd een veiling gehouden op de ouderwetse manier. Er is €1320 euro opgehaald voor 'samenloop voor hoop' KWF Kanker Bestrijdijding.
Cock en Marja van Overbeek ronden dit bedrag af naar €1500.


Ook een kijkje komen nemen?
Wilt u ook een kijkje komen nemen in de nieuwe kas van de familie van Overbeek? Dat kan, want ook dit jaar doet Gardener's Pride op 12 april weer mee aan 'Kom in de Kas'. Marja van Overbeek: "We vinden het belangrijk om mensen te laten zien met hoeveel liefde en aandacht wij hier samen met onze medewerkers elke dag ons uiterste best doen om overheerlijke tomaatjes te produceren. Dus iedereen die dat leuk vindt, is tijdens Kom in de Kas van harte welkom op ons bedrijf". Het bedrijf is geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Bekijk de foto's van Gardener's Pride op Facebook.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de onderstaande contactpersoon:
www.overbeektomaten.nl
Publicatiedatum: