Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste export begint met grote vraag en goede prijzen

Spaanse groene asperge populair in EU

Als gevolg van de koude temperaturen in januari en februari is de kwaliteit van de aspergeproductie in Granada nog niet geschikt voor export. De asperges worden momenteel afgezet op de binnenlandse markt en in het zuiden van Frankrijk in Perpignan.



"De productie is van goede kwaliteit en gisteren vertrok de eerste export naar Duitsland", zegt José Antonio Gómez, voorzitter van Espárrago de Granada SCA. "Het seizoen is begonnen met een grote vraag naar Spaanse asperges en redelijke prijzen, aangezien de markt tot nu toe alleen Peruaanse en Mexicaanse producten verhandelde, die vrij duur zijn in vergelijking met vorig jaar. Spaanse asperges bereiken betere kalibers," aldus Gómez.

De Peruaanse aspergeproductie neemt geleidelijk af en de productie van Mexico, ondanks de uitbreiding van zijn areaal, is dalende als gevolg van de weersomstandigheden. Daarbij geeft MExico voorkeur aan de Verenigde Staten als bestemming voor hun export.

"We verwachten hogere volumes in half april en begin mei. Het seizoen is goed gestart en zal naar verwachting een succes zijn, maar we zullen moeten afwachten en zien of het weer gunstig blijft," stelt Gómez.

Espárrago de Granada blijft marktaandeel winnen in Europa
Granada produceert al meer dan 50 jaar groene asperges, maar het was pas in de late jaren '80 dat de productie een vlucht nam met de opening van de exportmarkt. De Europese markt, een traditionele consument van witte asperges, begon de smaak, gezondheid en culinaire voordelen te waarderen. Vandaag de dag is de consumptie al verviervoudigd.

In de woorden van Gómez: "We hebben al 500 hectare, maar het areaal blijft groeien met 20 tot 30% per jaar door de toenemende vraag in Europa. Ons marktaandeel in landen als Duitsland, Zwitserland, Nederland en Denemarken is voortdurend groeiende."




Met betrekking tot de binnenlandse markt: "Spanje is een moeilijke markt voor producten met hoge kosten, zoals asperges, waarvan 60% van de prijs bestaat uit hoge arbeidskosten. De exportmarkten zijn de enigen die betalen wat het product eigenlijk waard is."


Meer informatie:
José Antonio Gómez Aguilera
Espárrago de Granada, S.C.A.
T: +34 958513061
M:+34 658770678
joseantonio@esparragodegranada.es
www.esparragodegranada.com

Publicatiedatum: