Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

33.000m2 uitbreiding voor Tomabel-teler Franky Galle

Franky en Els Galle-Vanackere zijn tomatenkwekers onder het label van Tomabel en zijn gevestigd in West-Vlaanderen. Als kleine jongen heeft Franky het vak van tomaten telen van zijn vader Dirk geleerd om in 1993 zelfstandig te beginnen met een kas van 12.000 m². In de Havecontact vertelt hij meer over de uitbreiding van het bedrijf.



In 1996 kwam er 4.000 m² bij, in 2003 nog eens een 10.000 m² en twee jaar geleden mocht Havecon nog eens 16.000 m² bouwen. Vanuit het verleden was er al een goede relatie en ook de vertegenwoordiger was een bekende uit de scherminstallaties. En hoewel het hartje winter was, met regenbuien die deden vermoeden dat ze op zee aan het bouwen waren, er werd doorgebouwd. "Respect heb je daar toch wel voor", vinden de kwekers.

Vorig jaar is weer een nieuw project gestart. "Jaren zijn wij bezig geweest om een bouwvergunning te verkrijgen op een perceel redelijk kort bij ons huidige bedrijf. Alle voorzieningen met betrekking tot warmte, stroom en water kunnen daarbij vanuit het 'thuisbedrijf' worden gebruikt. Tevens hebben we de kas die we 2 jaar geleden bouwden, inmiddels voorzien van belichting, alle voorbereidingen waren daartoe al aangebracht door Havecon wat de installatie vergemakkelijkte."

"Al met al hebben we de afgelopen jaren tot en met vandaag hard gewerkt en veel geïnvesteerd en we zijn er dan ook vast van overtuigd dat we ons bedrijf rendabel houden en zien de toekomst dan ook positief tegemoet. De keuze om weer met Havecon te bouwen lag voor de hand. Ik had gezien wat ze konden. Door problemen met de bouwvergunning moesten we wederom in de winter bouwen." De kas van 33.000 m² is intussen af en zoals Ramon zei: "Met kerst dicht", werd waarheid. "De bouw liep echt vlot en ik denk dat er geen 5 telefoontjes volgden om iets te vragen." Alle overige installateurs zijn nu druk bezig met het installeren van alle techniek en in de loop van maart moeten de eerste tomatenplanten de serre in.

"We zijn blij met onze nieuwe kas en zijn benieuwd hoe de planten gaan reageren onder het diffuus glas met dubbele AR. De resultaten bij collega-kwekers zijn erg goed. We hebben gekozen voor Hortiglass met een haze van 30%. Havecon, bedankt en hopelijk kunnen we in de toekomst nog een project samen doen", besluit Franky Galle.

Voor meer informatie:
Havecon Kassenbouw B.V.
Marconistraat 32
2665 JE Bleiswijk
Postbus 25
2665 ZG Bleiswijk
Tel. 010 266 32 70
Fax 010 266 32 71
info@havecon.com
www.havecon.com
Publicatiedatum: