Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste BoereGoed Kasasperges gestoken en te koop in Farmshop

Vanaf zaterdag 14 maart worden de eerste regionale kasasperges weer gestoken in de de Aspergekas, die vorig jaar is geïntegreerd bij BoereGoed. De kasasperges worden geoogst in de kas aan de Westgaag en worden vermarkt via het netwerk van BoereGoed. De organisatie heeft grote verwachtingen: "Het gaat stormlopen bij de splinternieuwe BoereGoed Shop aan de Naaldwijkseweg in 's Gravenzande, de BoereGoed Boerderijtjes en veel restaurants in de regio."

Kasasperges uit de regio
Vorig jaar zijn de activiteiten van de Westlandse asperges overgegaan naar BoereGoed. Pim en Fred van Adrichem namen het stokje over van Peter van der Knaap en Wim van der Hoeven. "Na vele leuke jaren, waarin we met plezier geteeld en relaties opgebouwd hebben met onze trouwe klanten, komt dan de vraag: Doorgaan of stoppen?" Uiteindelijk besloten Peter en Wim om te stoppen en op zoek te gaan naar een initiatief in de markt dat past bij het product. "Zo kwamen we al snel bij BoereGoed terecht. De positieve uitstraling in de regio past perfect bij ons product."
 
Het ´witte Westlandse goud´ werd vorig jaar ook al verkocht via de BoereGoed verkooppunten in de regio. Deze verkooppunten zijn veelal te vinden op plekken waar geen groenteboer (meer) is. Op deze manier kan men toch genieten van verse groenten uit de regio.


Bart en Pim zoeken asperges.

Geheimpje
Hoewel de kasasperges bekend staan als 'Westlandse' kasasperges is dit niet helemaal waar: De asperges werden en worden geteeld in een kasje aan de rand van het Westland (Westgaag in Midden Delfland), maar werden gesorteerd en verkocht aan de Oude Campseweg in De Lier. Het kasje aan de Westgaag hoort nu bij BoereGoed en de verkoop vindt plaats in de BoereGoed Shop en in andere BoereGoed Boerderijtjes. De meeste groenten, die BoereGoed verkoopt, worden geteeld in de eigen BoereGoed kas maar voor de asperges is er dus een teeltlocatie bij gekomen.



BoereGoed Buurtbrief en Buurtboxen
BoereGoed is een initiatief waarbij (h)eerlijke producten van de eigen BoereGoed kassen en telers uit de regio direct aan de consument worden aangeboden. Het doel is om mensen uit verschillende lagen van de regionale bevolking met elkaar in contact te brengen door gezonde en lokale producten. De producten van BoereGoed zijn te vinden in de BoereGoed Boerderijtjes en in de BoereGoed boxen en worden voor een deel geproduceerd in de BoereGoed kassen door vrijwilligers. Buiten verkoop via BoereGoed Boerderijtjes heeft BoereGoed een aantal Buurtboxen en onlangs ook een Vers voor de Pers Box.

Meer informatie:
www.BoereGoed.nl
Publicatiedatum: