Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Licht stijgende lijn in wortelprijzen

Tholen - De wortelmarkt zit momenteel een beetje in de lift. Een Belgische teler en handelaar geeft aan dat het momenteel vrij aardig loopt. "De afgelopen weken waren niet echt speciaal, maar sinds vorige week zit er een voorzichtige stijgende lijn in de prijzen. De beursnotering in Nederland staat op 20 cent. Dat is voor ons ook een beetje een richtprijs. Op basis van die prijs proberen we zaken te doen."

Hij hoort om zich heen veel over muizenschade bij diverse telers. "Wij hebben dergelijke percelen niet in ons bezit, dus we hebben er geen last van. De verhalen gaan de ronde in Nederland dat er door kwaliteitsproblemen minder op markt komt."

Vraag uit Oost-Europa
De handelaar vertelt dat de prijzen hoger liggen in vergelijking met dezelfde periode vorig seizoen. "De wortelen worden duurder aangeboden door Nederlandse producenten en ook onze prijzen zijn gestegen in de afgelopen weken. We hebben vraag uit diverse landen, met name Oost-Europese. Het is afwachten hoe de prijs verder zal ontwikkelen. Er is nu nog voldoende voorraad in de koelcellen."