Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provinciale Staten Gelderland steunen inpassingsplan voor Bommelerwaard

Provinciale Staten van Gelderland hebben ingestemd met het inpassingsplan voor de glastuinbouw en de champignonteelt in de Bommelerwaard. De Provinciale Staten riepen het college wel op om door te gaan met de ingezette dialoog om het gebiedsproces en de beleidsregels voor de wijzigingsplannen samen met de betrokkenen op te stellen.

Volgens gedeputeerde Jan Jacob van Dijk is dit inpassingsplan het meest haalbare op dit moment. Hij spreekt de hoop uit dat over 10 jaar alles is afgerond. Tijdens de discussie over het plan kwam naar voren dat aandacht voor duurzaamheid werd gemist. In een breed aangenomen motie worden Gedeputeerde Staten gevraagd om concrete duurzaamheidsdoelen te koppelen aan de verdere uitvoering van het inpassingsplan. Het college heeft de ambitie om binnen 2 jaar de structurerende wijzigingsplannen op te stellen.

Publicatiedatum: