Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Backyard Farms: Mike Earl doet onderhoud afgelegen kas

Als er in Nederland iets stuk is aan een kas of een installatie, dan is er altijd wel een onderhoudsmonteur, die razendsnel ondersteuning kan bieden. Dat is totaal anders bij de Amerikaanse tomatenkwekerij Backyard Farms. Het 17 hectare grote bedrijf ligt afgelegen en ver van toeleveranciers. Het onderhoud van de kas is in handen van Mike Earl.

De kas van de Amerikaanse tomatenkwekerij Backyard Farms is 17 hectare groot. Mike Earl zwaait al acht jaar de scepter over het onderhoud van de kas. Dat betekent dat hij inmiddels ongeveer elk deel van het bedrijf al heeft gemaakt, vervangen of bijgesteld.



De tomatenteelt van Backyard Farms wordt bijvoorbeeld verwarmd met boilers en groeilichten - allemaal dingen die af en toe onderhouden moeten worden. Dat is waar Mike actief mee is. Samen met zijn team, bestaande uit negen mensen, onderhoudt hij alle apparatuur bij Backyard Farms. Zeker niet gemakkelijk. Volgens Mike duurt het zo'n twee jaar voor een nieuw teamlid het klappen van de zweep kent.

"De kas en de techniek zijn eigenlijk één. De planten kunnen niet even uitgezet worden zodat de boiler gerepareerd kan worden. Het water en de warmte moeten werken zodat de planten blijven groeien", blogt Mike op de site van Backyard Farms.




De kas van Backyard Farms is volgens Mike te vergelijken met een eiland: er is beperkte infrastructuur in de directe omgeving. Als er zich een probleem voordoet, kan er niet zomaar hulp ingeschakeld worden. De afgelopen jaren is het team daarom steeds beter voorbereid geraakt. Ze hebben een inventaris van kritieke onderdelen en daarmee zijn ze voorbereid op elke situatie.

En hoe gek die situaties kunnen zijn? "De gans", weet Mike meteen. Afgelopen oktober vond het team een gans op het terrein. En ondanks dat de gans oud genoeg was, leek hij niet te kunnen vliegen. Met de koude winter in aantocht werd Mike ongerust - hij wist dat hij iets moest doen omdat de gans anders zou doodgaan. Ingeschakelde dierenambulances diagnosticeerden het dier al snel met de "Engelenvleugel" - een aandoening die veroorzaakt wordt door het eten van verkeerd voedsel. Daarin zitten te veel carbohydraten en te weinig vitamines. Maar liefst vijf mensen waren nodig om de gans te vangen. Inmiddels zit het dier veilig en genezen in een wildpark.

Behalve in de kas is Mike graag ook buiten. Hij groeide op op een melkbedrijf en bezit nu zelf 38 hectare grond in Maine. Zijn eigen huis ligt vlakbij de kas. Dat, gecombineerd met dat geen twee dagen hetzelfde zijn, zorgt dat hij dol is op zijn werk.

Voor meer informatie:
Backyard Farms
Tim Cunniff
EVP, Sales & Marketing
131 River Road
Madison, ME 04950
T: (207) 232-1008
T: (207) 696-5300
Publicatiedatum: