Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Export vooral naar Europa

Tuinbouw toekomst voor Senegal

Volgens een recent rapport van de Wereldbank is de tuinbouw de toekomst voor de Senegalese landbouw. In een periode waarin de productiviteit van de landbouw achteruit gaat, is de tuinbouw de best presterende subsector. Dit wordt ondersteund door toenemende buitenlandse investeringen in de sector, die direct gelinkt worden aan de export.

Het klimaat in Senegal wordt gezien als een voordeel omdat de seizoenen tegengesteld zijn aan de Europese seizoenen. Europa is de belangrijkste exportbestemming. Daardoor is er geen concurrentie met de Europese productie.

Tussen 2004-2014 steeg de tuinbouwexport van 13.321 ton naar 85.414 ton, een gemiddelde groei van 54,12% per jaar. Op dit moment zijn er meer dan twintig exporteurs, waarvan zeven een gezamenlijk marktaandeel van 75% hebben. Kleine telers leveren vooral aan de lokale markt.

De Wereldbank benadrukt dat de ontwikkelingen afhankelijk zijn van landmanagement, waarbij de belangen van lokale collectieven en lokale en buitenlandse investeerders meegenomen moeten worden.
Publicatiedatum: