Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommer- en tomatenprijzen hoog door seizoenswisseling

Tholen - Het kasgroentenseizoen begint langzaam op gang te komen in Belgiƫ. De aanvoer van tomaten en komkommers neemt dagelijks toe. Deze producten worden vermarkt tegen behoorlijke prijzen. Dit vertelt Rony de Ceuster van Compra in Sint-Katelijne-Waver.

Komkommers

"Sinds vorige week zijn de komkommers duurder geworden. Toen lagen ze nog rond de 40 cent, nu zitten we aan de 70 cent per stuk. Velen schakelen nu over naar Belgisch product en laten het Spaanse vallen. Daardoor ligt de prijsdruk op de Belgische komkommers hoger, maar dat is klassiek in de seizoenswisseling. Voorlopig is het aanbod Belgisch nog te klein om aan de vraag te voldoen."

Tomaten en sla
Van tomaten is er ook al wat meer op de markt. "De prijzen schommelen een beetje. De laatste dagen wordt er tussen de 1,70 en 2 euro gegeven. Ik verwacht dat de prijzen niet veel verder zullen stijgen. De productie gaat nu stilaan toenemen, nu de dagen langer worden."



Wintergroenten
Bij de wintergroenten zijn de prijzen wisselend. Voor savooi kool worden hoge bedragen gegeven, momenteel een euro per stuk. Ze liggen behoorlijk in de markt. Ook veldsla wordt veel gevraagd en prijzen liggen rond de 10 euro per kilo. Witloof daarentegen loopt slecht. Er is massaal veel witloof en de prijzen zijn laag. Voor spruiten is het ook niet zo'n goede periode. De machinaal geschoonde gaan voor niks weg en de handgeschoonde halen amper 80 cent." Voor volgende week verwacht De Ceuster een rustige handel vanwege de voorjaarsvakantie.

Voor meer informatie:
Rony de Ceuster
Compra BVBA
Kempenarestraat 64/2
2860 Sint-Katelijne-Waver - Belgiƫ
T: +32 (0) 15 569 202
F: +32 (0) 15 550 511
www.comprabvba.be