Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"natuurlijke groei door plasmalampen"

Microsoft teelt zelf groenten voor bedrijfsrestaurant

De campus van softwaregigant Microsoft heeft een eigen biologische moestuin. Het bedrijfsrestaurant teelt sla en kiemgroenten voor eigen gebruik. In het restaurant van het Microsoft-hoofdkantoor in Redmond staan enorme verticale torens met bakken sla en microgroenten. Het groen voor salades en toppings staat in een bedje van efficiƫntere substraat. De teelt is geheel biologisch. Voor de overige aanvoer van etenswaren koopt het restaurant in bij lokale, biologische telers.

Volgens manager Mark Freeman van Microsoft's Dining and Beverages Services heeft het personeel van de softwaregigant veel belangstelling voor duurzaam voedsel. "Ze willen weten welke ingrediƫnten in hun voeding zit en waar die vandaan komen", zegt hij in een interview met de website van Microsoft.



Bijdrage

De werknemers willen zelf bijdragen aan het succes, zegt Freeman. Van de makers van de Xbox kwam de tip om plasmalampen te gebruiken in plaats van LED-verlichting. Het lichtspectrum van plasma is veel vollediger waardoor de planten natuurlijker groeien. Volgens Freeman is de campus van Microsoft vergelijkbaar met de infrastructuur van een stad. "Het interessant om te experimenteren en kijken waar we uitkomen."

Op een ander deel van de Microsoft-campus worden de groenten opgekweekt uit zaad en na acht dagen overgebracht naar het restaurantgedeelte. Na twee weken zijn de sla en microgroenten klaar voor consumptie.

Het uiteindelijke doel is alle sla en microgroenten voor het restaurant in huis te telen. Dat zijn zo'n 270 trays per week. Daarna krijgen mogelijk ook andere cafetaria's een verticale tuin.

Bron: Microsoft
Publicatiedatum: