Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroCare bouwt laatste fase Middenmeer

Tholen - Tomatenkwekerij AgroCare breidt weer uit. Dit jaar wordt de laatste fase van de kwekerij in Middenmeer gebouwd. Met de 9,5 hectare nieuwbouw komt het areaal van het bedrijf op 89,5 hectare.

Er worden weer kassen gebouwd op Agriport. De mannen van Havecon zijn vandaag gestart met het uitzetten van de fase 6 van Agro Care. In week 28 moeten de planten de nieuwe kas in gaan, vertelt directeur Kees van Veen. Met de bouw groeit de vestiging in Middenmeer naar 58 hectare.

Zelfde ontwerp
Net als fase 5 wordt de laatste fase van het bedrijf voorzien van diffuus glas en AR-coating. Ook de indeling is gelijk aan de vorige fase. "Qua ontwerp waren we er snel uit", bevestigt Van Veen. De financiering was, net als bij de laatste uitbreiding, een lastigere kwestie. "Maar we zijn eruit gekomen en we zijn blij dat we weer kunnen bouwen."

Winterproductie
Het gehele areaal in Middenmeer is voorzien van belichting en ook in de uitbreiding komen lampen te hangen. "In de zomer zijn er tomaten zat", verklaart Van Veen. "Maar ik denk dat er in de winter in ieder geval nog ruimte is. Daarom kiezen we ervoor om in de zomer de teelt te wisselen. Dan zijn we aan de markt als er minder tomaten zijn."