Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop glastuinbouwbedrijf bijna altijd gedwongen

Van het aantal verkochte glastuinbouwbedrijven betreft zeker 90% gedwongen verkoop, waarbij vaak de bank de kopende partij is. Zij zet het executietraject steeds eerder in. Dat blijkt uit de jaarcijfers van NVM A&LV. Een deel van de door banken gekochte bedrijven wordt gesloopt, een deel verpacht, een enkel bedrijf wordt op de markt verkocht. Glastuinbouwbedrijven, die nog wel onderhands verkocht worden, zijn moderne, gunstig gelegen bedrijven. De gemiddelde transactieprijzen voor glastuinbouwbedrijven bedragen met circa €1.450.000 nog maar de helft van de prijzen, die in 2008 werden genoteerd.

Uit de jaarcijfers blijkt dat het totaal aantal agrarische objecten dat in 2014 door NVM-makelaars werd verkocht, ongeveer gelijk bleef aan vorig jaar. In diverse sectoren is er echter sprake van een duidelijke verslechtering. De glastuinbouw maakt een moeilijke tijd door. De productprijzen zijn niet of nauwelijks kostendekkend, mede door de aanvoer van goedkope producten uit het buitenland. Voor omzet en rendement is het merendeel van deze productiebedrijven afhankelijk van contracten binnen een handelsketen. Contracten waarborgen de continuïteit in de afzet.

Publicatiedatum: