Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw pand van 6000 vierkante meter

Versgroep Delidis: Groenten, fruit en vlees onder één dak

Tholen - De Peeters Govers Groep is de afgelopen jaren gegroeid. Onder deze naam vallen de Alvo Supermarkten, de winkelwagens van Peeters Govers en versgroep Delidis. Delidis is een groothandelaar, die in 2012 ontstaan is uit een fusie waarbij groenten, fruit en vlees werden gecombineerd. Dit alles heeft Delidis onder eigen beheer. In 2014 is het bedrijf volledig verbouwd en vernieuwd en is nu gevestigd in een hypermodern pand van 6000 vierkante meter in Gierle.

De groep wordt gerund door Wim en Jan Peeters. "Alles wordt op dezelfde locatie geproduceerd, verwerkt, verpakt en verhandeld", vertelt Wim. "De afdelingen zijn strikt gescheiden maar de distributie van beide producten gebeurt wel samen. Doordat we de logistiek kunnen combineren, maakt het onze positie in de horecamarkt sterker."



Lokaal
Versheid en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van Delidis. "Om aan deze eigenschappen te voldoen, zorgen we ervoor dat we de hele keten kunnen volgen en controleren. Zo doen we veel rechtstreeks met 'eigen' telers. Hierdoor spelen we ontzettend kort op de bal. We proberen zo veel mogelijk lokaal te verkrijgen. Een groot deel van onze producten komt uit de buurt, waardoor we nog verser kunnen leveren. We stellen hoge eisen aan onze producten en willen hiermee het verschil maken. Onze klanten zijn hier zeer over te spreken en appreciëren ook de diversiteit van ons gamma."

Investeringen
In het nieuwe pand zijn diverse investeringen gedaan, vele met het oog op duurzaamheid en automatisering. "Zo verkrijgen we energie uit onze zonnepanelen die gevestigd zijn op 5.000 vierkante meter. Overal in het gebouw wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Het ERP-systeem is volledig geautomatiseerd." Voor de juiste temperatuurregeling en controle heeft Delidis ook een eigen koeltechnisch gecertificeerd bedrijf in dienst. "Er zijn 9 verschillende temperatuurzones in het pand, van -24 graden tot 20 graden. We hebben 18 loskades en 22 vracht- en bestelwagens. Overal in het gebouw wordt met vingerafdruktechnologie gewerkt. Hierdoor kunnen geen onbevoegden de vlees-afdeling bereiken. Per medewerker is de toegang bepaald voor een afdeling, ook binnen een bepaalde tijdsperiode. Alle bedrijfsonderdelen zijn daarnaast optimaal geïsoleerd."

Groeien in 2015
De komende jaren is groeien een doel voor de groep. "Voor Delidis focussen we ons op het leveren van een totaalpakket groenten, fruit en vlees. Er zijn nu nog zaken waar we enkel vlees of enkel fruit en groenten aan leveren, dus daar kunnen we nog in groeien. Zo kunnen de wagens optimaal benut worden." Delidis wil ook meer doelgroepen gaan bedienen in diverse delen van Vlaanderen. "Het klantenbestand wordt gedifferentieerder in de loop der jaren. We bedienen scholen, bedrijven, overheden, brasseries, sterrenzaken en speciaalzaken. Vers op maat is onze slogan. Door de grote range klanten zijn we bekender geworden in België en kunnen we schokken in volumes beter opvangen."

Nieuwe versmarkten

Naast de investeringen in het pand zal het bedrijf dit jaar ook een nieuw concept gaan starten. "Het plan is om vier versmarkten te gaan openen, waarbij we de marktsfeer van vroeger gaan creëren. Hierbij leggen we de focus op lokaal product, betere smaken en kwaliteit. Lokaal is bij ons ook echt lokaal. Ook voor de importproducten zorgen we ervoor dat we het verhaal erachter weten. Daarom doen we dat ook meer en meer rechtstreeks. We zoeken de beste smaken en dat breiden we stap voor stap uit. De eerste versmarkt opent in juni dit jaar. Het assortiment zal bestaan uit groenten, fruit, vlees, vis en een klein deel droge voeding. Hiervoor zijn ook diverse samenwerkingen aangegaan. We geloven dat dit een concept is wat zal aanslaan. Bereide gerechten zullen daar ook verkrijgbaar zijn. We hebben onlangs een chef-kok aangenomen, die maaltijden en soepen bereidt. Vanaf half dit jaar zullen mensen weer herontdekken wat écht eten is", besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim Peeters
Groep Peeters-Govers
Kloosterstraat 58
2275 Gierle - België
www.groeppg.be
wim.peeters@peetersgovers.be