Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QUAFETY: microgeperforeerde verpakking voor langere houdbaarheid

De Israëlische onderzoekscentrum, het Volcani instituut, heeft het dossier N. 3.17 afgesloten. Het doel hiervan is het bederven van vers gesneden kant-en-klare (RTE) fruitproducten te verminderen zonder de smaak te veranderen. Dit gebeurt door de toepassing van een microgeperforeerde actieve gemodificeerde atmosfeer (MAMA)-verpakking. Hiermee kan via verschillende parameters het zuurstofgehalte worden beïnvloed.

Voor het onderzoek gebruikten wetenschappers het wiskundige model van het MA-pakket ontwikkeld door Fishman e.a. (1996).

De interactieve tool omvat een Excel spreadsheet, waarbij de gebruiker de ingangswaarden van verschillende parameters kan ingeven die de pakketstructuur (dikte, zuurstofdoorlaatbaarheid, grootte etc.) bepalen. De tool geeft dan een voorspelling van de zuurstofdynamiek in het pakket aan. De spreadsheet is ingebed in een MS Word-document. Daarnaast geeft de tool aanbevelingen ten aanzien van de luchtdoorlaatbaarheid met coëfficiënt U. De tool is gevalideerd door zijn voorspellingen te vergelijken met de gemeten zuurstofdynamiek in verpakkingen met vers gesneden meloenen.

Rodov: "Met deze tool kunnen de juiste parameters worden aangepast om de houdbaarheid te verlengen en kan tegelijkertijd de kwaliteit en smaak van vers gesneden groenten en fruit worden gehandhaafd."

Voor meer informatie: http://www.israelagri.com/?CategoryID=400&ArticleID=646
Publicatiedatum: