Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mini-komkommers onder belichting in Lipetsk, Rusland

Naast het succes met de tomaten in de Ultra-Clima kas worden nu ook goede resultaten behaald met mini-komkommers. Bij het project Lipetsk in Rusland wordt op een areaal van 2,6 hectare onder assimilatielampen mini-komkommers geteeld. KUBO's teeltadviseur Eef Maassen, die vanaf het begin betrokken is bij dit project, noemt het een wereldprimeur.



Het blijft niet alleen bij deze mini-komkommers, Ocean Orchids teelt met succes orchideeën in een Ultra-Clima kas. Één van KUBO's grootste Ultra-Clima klanten in Californië heeft al ruim 1,5 jaar 4 hectare komkommers op hoge draadsysteem staan met goede resultaten. Ook is er afgelopen najaar 4 hectare paprika's opgestart in een Ultra-Clima kas.

Het Ultra-Clima succes is destijds begonnen met de tomaat. Inmiddels kan na 5,5 jaar teeltervaring worden geconcludeerd dat dit zeer succesvol verloopt. Nu boeken ook andere teelten goede resultaten. Over de wereld verspreid staat in het totaal nu bijna 173,5 hectare Ultra-Clima kas. Dit concept heeft een antwoord op veel problemen wat betreft voedselveiligheid, jaarrond telen met zo min mogelijk gebruik van grondstoffen (water, energie, meststoffen, CO₂) en met een hogere opbrengst per m². Hierdoor is het rendement op de investering hoger dan bij traditionele kassen.
 
Voor meer informatie:
KUBO Greenhouse Projects
www.kubo.nl
info@kubo.nl

 
Publicatiedatum: