Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Meer Waarde Creëren' lijkt sleutel tot succes

Florensis wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2015

Tholen - Winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015 is Florensis, producent van uitgangsmateriaal voor snij- en potplanten. Volgens de jury heeft Florensis "het vermogen om groot te zijn in klein. Het bedrijf combineert de complexiteit en de snelheid van de handel op efficiënte en innovatieve wijze met een groot assortiment en een groot klantenbestand. Bovendien laat het mooie groeicijfers zien."


Florensis neemt de prijs in ontvangst (Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs)

Voornaamste spreker was Cees 't Hart, CEO van Royal FrieslandCampina en winnaar van de Koning Willem I prijs van vorig jaar. Onderwerp was 'Meer Waarde Creëren.' In de kern zou succes volgens hem gerealiseerd kunnen worden middels de 3 V's: Visie, Vastberadenheid en Verbondenheid. Hij vergeleek de ontwikkelingen en het succes van Royal FrieslandCampina met de uitdagingen binnen de glastuinbouw – een parallel, die vaker getrokken wordt. Verder wees hij op de enorme kansen en mogelijkheden die er nog liggen, zoals de groeiende wereldbevolking en potentieel interessante markten als organische vitaminen en ouderenvoeding. René Boenders, marketingspecialist bij Great Opportunities Worldwide, beaamde dat en knoopte zijn gehoor in de oren dat als er iets van belang is, dat het toevoegen van waarde is.


CEO van Royal FrieslandCampina Cees 't Hart aan het woord

Opvallend was verder dat van de vier genomineerden er drie in de bloemen zaten. Naast Florensis waren dat chrysantenteler Arcadia uit De Lier en leliebloemenbedrijf Artemis Nurseries uit Honselersdijk. Alleen Martens Asperges, een teler van witte en groene asperges uit Tienray, hield wat dat betreft de telerseer hoog.


Links: Nico Koomen, rechts: Simone van Trier

De uitreiking in de Keukenhof werd door ongeveer 500 man goed bezocht. Na een videopresentatie van de genomineerden mocht Cees 't Hart, samen met voorzitter van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs Nico Koomen en dagvoorzitter Simone van Trier, de prijs uitreiken.


De genomineerden on stage. V.l.n.r.: Ron Martens van Martens Asperges, Leo Hoogendoorn van Florensis, Hans Kleijwegt van Artemis Nurseries en Bert van Ruijven van Arcadia. Rechts: dagvoorzitter Simone van Trier.

In onderstaande video een korte presentatie van winnaar Florensis:


Voor meer informatie:
Tuinbouw Ondernemersprijs
Diana Duijvenstein
Projectleider Stichting Tuinbouw
T: 06 245 76 735
www.tuinbouwondernemersprijs.nl