Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerijen Steiner, Lust en Zeiler volledig over op geothermie

Geothermieprojecten krijgen ook bij de Bom Group een steeds groter aandeel in de aanvragen en gerealiseerde projecten. "Afgelopen tijd hebben we in het buitenland reeds 3 succesvolle aardwarmteprojecten mogen realiseren", vertelt Martin van Zeijl. Het gaat om Zeiler Gemüse (6 ha) in Hongarije, Lust Tomaten (6 ha) in Slovenië en Gemüsebau Steiner (12 ha) in Duitsland.



Deze 3 projecten samen hebben een totale oppervlakte van 24 hectare en draaien volledig op aardwarmte. De Bom Group heeft voor deze projecten de verwarming zo gedimensioneerd dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare aardwarmte.



Hiervoor hebben de bijvoorbeeld een dubbele buisrail-installatie in cascade geschakeld met een dubbele groeibruisinstallatie. Hierdoor kan het retourwater uit de buisrail weer gebruikt worden als aanvoerwater voor de groeibuis. Zo wordt het beschikbare watervolume dubbel gebruikt en kan er nog meer energie uit de aardwarmtebron gehaald worden.

In de energieruimte staan grote warmtewisselaars opgesteld, die het opgepompte warme bronwater scheiden van de kasverwarmingsinstallatie. Er zijn nog wel ketels geïnstalleerd, maar die staan er alleen als back-up voor de aardwarmte.




Bom Group staat op de Fruit Logistica in hal 3.2 in stand D.20



Voor meer info:
Martin van Zeijl
Voor meer informatie:
Bom Groep, P.L.J.
Slachthuisstraat 7
2671 CV Naaldwijk
(0174) 62 94 41
info@bomgroep.nl
www.bomgroep.nl
Publicatiedatum: