Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wil Bakker, TST

"Maar liefst 150 schademeldingen na sneeuw"

Tholen - Net na de kerst viel er een fikse laag sneeuw in grote delen van het land. Dit leidde bij veel tuinders tot glasschade (en bij firma Veenplant in Brabant zelfs tot het instorten van het dak). TST Totaal Service voor de Tuinbouw had er de handen vol aan: "We kregen zo'n 150 meldingen uit het hele land, met name uit Brabant en langs de bloemenroute. Op enkele plaatsen werd schade veroorzaakt door natte sneeuw, die aan hoogspanningsmasten bleef kleven en toen naar beneden stortte," aldus Wil Bakker, eigenaar van het bedrijf.



En zo moest er tussen kerst en nieuwjaar hard doorgewerkt worden. "We hebben nu de grootste klappen wel verwerkt, maar we zijn nog altijd niet klaar. Vanaf de dag van de sneeuwval, zaterdag de 27e, hebben we twee weekenden met een man of 15 volop doorgewerkt. Eind deze week hopen we bij te zijn en ons alledaagse werk, dat nu helemaal stil is komen te liggen, weer op te pakken."



De schade betrof vooral glas. Tuinders zijn steeds vaker voorbereid op glasschade en hebben meestal zelf al een voorraad liggen. Bakker: "Dat hebben ze over de jaren wel geleerd. Wij kunnen natuurlijk niet eindeloos glas op voorraad hebben en bovendien heeft iedere kas weer andere afmetingen. Omdat tuinders doorgaans beter voorbereid zijn, kunnen wij sneller en effectiever te hulp schieten."

Voor meer informatie:
TST Totaal Service voor de Tuinbouw
Vlotlaan 176
2681 TV Monster
T: 06-54924598
F: 0174 28 91 01
E: info@t-s-t.nl
www.totaalservicetuinbouw.nl