Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Batist Westland maakt positieve ontwikkeling door

John Berghman: “Specialistisch maatwerk genereert groei”

Tholen - De tuinbouw maakt moeilijke tijden door, maar gelukkig zijn er ook voorbeelden van bedrijven, die wél kunnen spreken over stijgende lijnen, groeiende afzet en voldoende werk. Batist Aluminium Constructies, een bedrijf gespecialiseerd in aluminium constructies voor zowel de tuinbouw als allerlei andere toepassingen en doeleinden, is er daar een van.

Batist Aluminium Constructies legt zich toe op de ontwikkeling en productie van reparatie – en onderhoudsvoorzieningen, waarmee het werk in en op de kas veilig en efficiënt uitgevoerd kan worden. Batist Kassenbouw, een andere tak van Batist Westland, richt zich op de nieuwbouw, uitbreiding en renovatie van met name tuincentra en breedkappers.

De bouwprojecten voert Batist veelal in eigen land uit, maar de afzet van diensten en producten in het buitenland groeit ook. De aluminium constructies vinden hun weg naar alle uithoeken van de wereld. "Kassenbouw blijft voor ons vooral een Europese aangelegenheid, deels bestaande uit opdrachten van andere kassenbouwers en anderzijds uit vooral kleine projecten in eigen beheer", vertelt directeur John Berghman. "Daarin is voor ons momenteel voldoende werk."



Groei
De groei zit hem niet in de focus op één sector of product, maar is over de gehele linie te constateren. Naast de tuinbouwsector is Batist ook actief in het particuliere segment met de verkoop en opbouw van luxe sierkassen en carports. "Dat komt vooral omdat wij veel specialistisch maatwerk leveren. Er is sprake van een goede onderlinge synergie binnen de verschillende activiteiten van Batist. Omdat wij al jaren geleden van mening waren dat we moesten verbreden, zijn onze mensen nu in staat heel divers maatwerk te leveren in allerlei segmenten."



Internationaal
Ook de verkoop van de Repair Shuttle verloopt naar tevredenheid. Batist Aluminium Constructies heeft dit reparatiesysteem een aantal jaar geleden ontwikkeld in samenwerking met TST en van der Waay onder de naam Glass Handling Technic (GHT). Zoals bekend won GHT in 2011 met de Repair Shuttle op Europees niveau de eerste prijs als beste onderhoudsvoorziening tijdens de Good Practice Award (link) in Boedapest.



IPM Essen
In januari volgend jaar zal Batist op de IPM in Essen aanwezig zijn. Volgens Berghman is Duitsland, zoals voor zo veel andere bedrijven, van groot belang. "We gaan er dit jaar voor de tweede keer naar toe. En met reden: Duitsland is voor ons een belangrijke groeimarkt."

Voor meer informatie:
John Berghman
H. Batist Aluminium Constructies
Naaldwijkseweg 5b
2291 PA Wateringen
T: 0174-290717
F: 0174-518341
E: alucon@batistwestland.nl
www.batistwestland.nl/aluminium/