Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteoogst Oostenrijk: meer uien, minder sla

Hoewel het teeltgebied met slechts twee procent werd uitgebreid, valt de Oostenrijkse groenteoogst dit jaar met 689.100 ton zo'n 16 procent groter uit dan afgelopen jaar en 11 procent groter uit dan het vijfjarig gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van Statistik Austria.

Bij peulvruchten, wortelgroenten en uien viel de oogst maar liefst 26 procent groter uit dan in 2013. Er werd 374.100 ton geoogst, dat is één vijfde meer dan in het langjarig gemiddelde. Bij de uien was er vergeleken bij vorig jaar sprake van een oogsttoename van 43 procent naar 206.000 ton. Bij wortelen nam de oogst met 12 procent toe naar 106.900 ton.

De oogst van kool-, blad- en stengelgroenten viel met 160.800 ton weliswaar vijf procent groter uit dan in 2013, maar lag wel vijf procent onder het vijfjarig gemiddelde. De slaproductie (44.900 ton) viel vooral vanwege een periode met slecht weer negen procent lager uit dan in 2013.

De oogst van vruchtgroenten kwam uit op 154.200 ton. Dat is ten opzichte van 2013 een plus van zeven procent en tegenover het vijfjarig gemiddelde een plus van elf procent. De tomatenoogst nam vergeleken bij 2013 met zeven procent toe naar 57.300 ton. De oogst van komkommers nam met zeven procent toe en de oogst van courgettes met twee procent.
Publicatiedatum: