Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Di Boni

Fotoreportage Italiaanse tomaten-, courgette- en auberginekwekerij

In vergelijking met voorgaande jaren valt de productie van tomaten dit jaar wat tegen. In combinatie met de beperkte concurrentie leidt dit tot hogere prijzen - aldus Giovanni Cicalese, groothandelaar op de Fondi Frash Produce Market.


De stand van Cicalese Giovanni op de markt in Fondi

"Mijn bedrijf zet groenten en fruit vooral af op de binnenlandse markt, hoewel er af en toe ook een levering naar het buitenland gaat. Onze producten zjn voornamelijk afkomstig van lokale familiebedrijven."


Giovanni Cicalese bij een van de bedrijven die hem van vers fruit en groenten voorzien. 

FreshPlaza besloot een van de bedrijven, die de groothandelaar van verse producten voorziet, te bezoeken: Di Boni Innocenzo e Marsica.


Agostino en Innocenzo bij Di Boni.

Di Boni is gespecialiseerd in de productie van tomaten, courgettes en aubergines. De groenten worden verbouwd in kassen die maar liefst 2.5 hectare beslaan.



"We verbouwen verschillende soorten tomaten," aldus Agostino en Innocenzo Di Boni.



"Meer in het bijzonder zijn dat de Pixel (Piccadilly), de Portento (San Marzano) en de Losna. Pixel is verreweg het populairst en is verkrijgbaar van half september tot aan januari of februari."



"In totaal hebben we 12.000 tomatenplanten die elk 4 a 5 kilo opleveren. Dat komt neer op zo'n 60 ton tussen 15 september en 15 november."



"90% van de productie is bestemd voor de Italiaanse markt. We kunnen stellen dat de tweede oogstcyclus voorspoedig verloopt," legt Giovanni Cicalese uit.



Naast tomaten produceert Boni ook courgettes. "Voor de courgettes ligt de piek tussen eind december en mei. We produceren zo'n 30 a 40 ton per jaar en het leeuwendeel wordt afgezet in Italiƫ. Een kleine hoeveelheid gaat naar het buitenland, met name naar Frankrijk en Engeland."


Innocenzo Di Boni.

Ook met de aubergines, tot slot, levert het bedrijf een behoorlijke bulk: 70 tot 80 ton per jaar.

Di Boni is een familiebedrijf dat al voor meer dan 20 jaar groenten produceert. Alle kassen zijn voorzien van een verwarmingsinstallatie en bestuiving vindt op natuurlijke wijze plaats door gebruik te maken van hommels.

Voor meer informatie:
Cicalese Giovanni
MOF Stand C/2
Viale Piemonte 1
Tel./Fax: (+39) 0771 531478