Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fietsend de wereld rond

Alwart Boers heeft eerste 7000 km erop zitten

Begin september is Alwart Boers, uit 's-Gravenzande gestart met zijn wereldreis per fiets. Voor het goede doel Right To Play gaat hij 20.000 kilometer fietsen over alle continenten. De eerste 7000 kilometer zitten er inmiddels op en Alwart is aangekomen in Marokko.

"Zodra ik met de ferry naar Marokko overging, ben ik direct in een ander soort land beland. Het noorden vol met de oude Mercedessen die met grote zwarte rookpluimen zeer goed hun dienst doen. Met plek tot 11 personen in één Mercedes. Das pas efficiënt!" constateert hij.

"De eerste nacht direct maar op het strand de tent geparkeerd. Wat resulteerde in politiecontrole of ik wel legaal was. Ja dat ben ik! Gevolg permanente bewaking gedurende de nacht van een militair met hond. Dat is pas heerlijk wakker worden als je je tent opent en direct n hond 'aan je been" hangt! De dagen in het noorden hadden 's avonds dezelfde routine, altijd even politie controle met 'n lekkere thee met olijven of brood met olijfolie. Na bij te zijn gekomen in de stad Fes, stonden de bergen mij te wachten. Eerst het midden Atlas door om vervolgens de 3000 meter hoge toppen te bereiken van het hoge Atlas gebergte. De uitzichten niet te beschrijven, daarom ook wat foto's!


Sidi Ifni - Morocco from Alwart Boers on Vimeo.

Lang niet alle wegen zijn in Marokko netjes geasfalteerd. De zo genoemde piste wegen variëren zeer van wegdek. Van een lichte gravel tot woeste onberijdbare stenen pistes. Maar dat weet je pas als je erop staat met je fiets! Terugkeren is geen optie, de berg wordt getrotseerd tot op de top! Zoals sommigen hebben opgemerkt lag het tempo in kilometers in Europa vaak boven de 100km per dag. Hier in Marokko in combinatie met de weg is een piste van 42 kilometer soms al slopend genoeg om deze in één dag te overwinnen.

Na de bergtoppen volgden de heuvels richting de Sahara, de naaldbomen worden ingeruild voor palmbomen en droge rivierbeddingen. De wegen niet meer met keien maar met zandkorrels. Het reizen in Marokko is divers maar de thee is overal zoet! Alwart zal een totale afstand van meer dan 20.000 kilometer afleggen. Zijn droom is om voor elke gefietste kilometer 10 euro bijeen te fietsen voor Right To Play. Right to Play steunen? Kijk dan op www.alwartboers.com of volg Alwart via Facebook www.facebook.com/alwartworldtour


Publicatiedatum: