Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eigen teelt stopt

Fairly Fresh gaat jaarrond specialties leveren

Tholen - Ook na het Nederlandse seizoen blijft Fairly Fresh Specialties leveren. Met Nederlandse belichte productie, aanvoer uit Spanje en Marokko wil het bedrijf de klantenkring jaarrond voorzien van bestellingen op maat. Met de eigen teelt wordt na dit seizoen gestopt.



Jaarrond vraag
Sinds dit jaar levert Fairly Fresh aan diverse groothandels en horeca-groothandels Specialties van Tuinderij Koolen, kwekerijen in de omgeving en zelfs uit Italië. Na dit eerste seizoen blijkt de vraag naar het uitgebreide assortiment jaarrond te zijn. "We merken dat we hele trouwe klanten hebben die komen vanwege de service. We beleveren grote en kleine klanten op maat", vertelt Patrick Ruckert. "Nu is er vraag naar jaarrond aanvoer. Daarom werken we dit winterseizoen met onze partners, belichtende Nederlandse telers en bedrijven uit Spanje, Marokko en Italië."

Met de eigen productie, vanuit Tuinderij Koolen, wordt na dit seizoen gestopt. "De overvolle markt is mede oorzaak, maar ook de Russische boycot heeft veel effect gehad op het teeltbedrijf. Hierdoor bleek de eigen teelt niet meer rendabel en wilden we veranderen. Ook gezien de andere activiteiten van Gerard Koolen, Freshweb.nl en het Verskantoor, is besloten met de eigen teelt te stoppen en de kas te verhuren.



Breed assortiment
Het assortiment van Fairly Fresh werd dit jaar behoorlijk uitgebreid en dat brede aanbod blijft gehandhaafd. "We merken wel dat er bijvoorbeeld voor een San-marzano minder animo is, terwijl de tomatenmixen gewilder zijn. Maar het gaat juist om het brede assortiment en de diversiteit. Zo onderscheiden we ons van de bulk en dat willen we behouden." Zeker nu duidelijk is dat de klanten na verloop van tijd ook meer af gaan nemen. "Een doosje meer – en vervolgens niet meer minder." Als de prijs in de markt onder druk staat krijgt het bedrijf dat ook te horen van klanten. "Maar we hebben vaste prijs-afspraken en de klanten vragen nu ook naar winterproduct. Daarom stappen we hierin." Ook gedurende het import-seizoen worden grotere klanten rechtstreeks beleverd. Op het Freshpark Venlo is daarnaast een afhaallocatie.

Voor meer informatie:
Gerard Koolen
Fairly Fresh
Meijelseweg 19
5725 BA Asten-Heusden
Tel: 0493-670675
Mob: +31 (0)6-54335201
gerard@fairlyfresh.nl

Contactpersoon verkoop :
Patrick Rückert
patrick@fairlyfresh.nl
Mob: 06-45664705