Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe wetgeving

Schijnzelfstandigheid: loondienst of zelfstandige?

Er zijn in Nederland nog steeds bedrijven die het niet zo nauw nemen met de regels. Dat zorgt voor een hoop narigheid, zoals uitbuiting, onderbetaling en oneerlijke concurrentie. Malafide is een ander woord voor onbetrouwbaar, oneerlijk. Malafide uitzendbureaus zijn dus uitzendbureaus die bewust de regels overtreden. Het gaat echter niet alleen om uitzendbureaus. Het kan ook gaan om loonbedrijven, tussen-personen, ronselaars, zetbazen of bedrijven die personeel bij andere bedrijven onderbrengen. De overheid treedt gelukkig steeds harder op tegen deze praktijken en andere schijncontructies zoals A1 verloning, aanneemcontructies waarbij in feite sprake is van een uitzendconstructie en schijnzelfstandigheid: het inzetten van mensen alsof het zelfstandigen zijn, maar in feite gaat het om loondienst.



Goedkopearbeid.nl houdt zich verre van dubieuze en schijnconstructies. Eerlijk uitzendwerk zonder wantoestanden. Hiervoor zijn ook de keurmerken behaald. Waarom kan het dan toch nog steeds goedkoop? Door een slimme inzet van personeel kunnen wij interessante en scherpe tarieven bieden.

De wet- en regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht gaat op de schop. Per 1 juli 2015 heeft een werknemer na een dienstverband van 2 jaar recht op een contract voor onbepaalde tijd. In deze 2 jaar mag een contract twee keer verlengd worden. ABU is nu nog 3 jaar en wordt per 1 juli 2015 wordt dit 5,5 jaar voordat onbepaalde tijd geldt. Met toepassing van payrolling kan uw flexibiliteit van 2 jaar worden verruimd naar 5,5 jaar. GoedkopeArbeid.nl kan ook uw personeel overnemen en op payroll plaatsen tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Een andere wijziging per 1 juli 2015 is het ontslagrecht. Wordt een arbeidscontract na twee jaar niet verlengd of wordt de werknemer ontslagen. Dan heeft de werknemer recht op een transitievergoeding.

Onze werving en selectie kan specifiek werven op instromers. Hiermee creƫren we direct voordeel. Deze instroomtabel start op het minimumloon en is bedoelt voor specifieke doelgroepen. Met ingang van 30 maart 2015 (de maandag van de week waarin 1 april 2015 valt) wordt vanaf de aanvang van de verblijfsduur van de uitzendkracht bij de inlenende onderneming de inlenersbeloning toegepast. Hierdoor kan geen gebruik meer worden gemaakt van de voordeligere ABU loonschalen in de eerste 26 weken. Voor instromers geldt een uitzondering en kan de eerste 52 gewerkte weken de instroomtabel worden toegepast.


Voor meer informatie:
www.GoedkopeArbeid.nl
E-mail: info@goedkopearbeid.nl


Publicatiedatum: