Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprichting joint venture Koppert Biological Systems Oman

Koppert Biological Systems in Nederland en het in Oman gevestigde Hassad Agricultural Investments LLC hebben een joint venture-overeenkomst ondertekend ter oprichting van Koppert Biological Systems Oman LLC. Deze overeenkomst werd op woensdag 22 oktober getekend in aanwezigheid van H.E. Sayyid Badr bin Hamad Al Busaidi, secretaris-generaal voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Oman. De joint venture zal naar verwachting voor het eind van dit jaar officieel worden gestart.
 


Deze joint venture-onderneming zal zich richten op het overdragen van kennis en technologie naar Oman, met de bedoeling duurzame landbouwpraktijken te stimuleren en een cultuur van veilige landbouwmethoden te verspreiden die de voedselveiligheid- en voedselzekerheidsinitiatieven van de regering van Oman kunnen ondersteunen. Daarvoor zal de onderneming producten en diensten van Koppert beschikbaar stellen voor de lokale boeren.
 
Doel van dit project is een ecosysteem te laten ontstaan dat een cultuur van veilige, duurzame maar ook economisch haalbare landbouwmethoden verspreidt en in stand houdt. Kopperts geavanceerde biologische systemen samen met de training en aftersales support helpen bij het stimuleren van deze landbouwpraktijken die gebaseerd zijn op een geïntegreerde aanpak van plagen en ziekten met zo min mogelijk verstoring van agro-ecosystemen. Een totaaloplossing voor het gewas en de omgeving, door het creëren van een optimale bodemconditie en het vergroten van de plantweerbaarheid, gecombineerd met biologische managementsystemen zullen leiden tot een substantiële vermindering in het gebruik van chemische gewasbescherming en kunstmest.
 
Henri Oosthoek: "Kopperts wereldwijd toonaangevende innovatieve biologische producten en technologieën zullen de gezondheid en opbrengst van gewassen verbeteren en de kans op ziektes in de hele voedselketen verlagen. Onze snelle groei in alle regio's ter wereld wordt ondersteund door gespecialiseerde en geïntegreerde structuren via partnerschappen op topniveau. Wij zijn er trots op dat wij een topwetenschapper en ondernemer als dr. Amer Al Rawas aan boord hebben; zonder hem zou een effectieve start van Koppert in de Golfregio en met name in Oman niet mogelijk zijn."
 
Dr. Amer Al Rawas: "Mijn eigen internationale landbouwbedrijf werd steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen en gevaren van veel landbouwchemicaliën. Koppert is het goede antwoord op onze uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid. Ik zie uit naar de samenwerking met alle boeren in mijn regio, zodat we de consumenten van Oman optimaal gezonde voedingsmiddelen kunnen leveren."
 

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
 
Publicatiedatum: