Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vraag naar kiemplanten neemt toe

Swasiland werkt aan tuinbouwgroei in zuidelijk deel Afrika

De tuinbouwsector is in opkomst in Swaziland. De uitvoerend directeur van de nationale landbouworganisatie, Siphephelo Dlamini, ziet dat Swaziland aansluiting vindt bij de Afrikaanse markt. Afgelopen jaar exporteerde het land vierhonderd ton groenten en babygroenten naar Zuid-Afrika en andere buitenlandse markten.

Siphephelo geeft aan: "Swazilands reputatie groeit. Het land wordt steeds stabieler in het leveren van exportgroenten. In 2022 zal de landbouwsector flink gegroeid zijn. Het land is een partnerschap aangegaan met meerdere instituties en organisaties, zoals de universiteit van Swaziland, Technoserve, World Vision, ACAT, HydroTech en meerdere bedrijven."

"De vraag naar kiemplanten neemt toe. De groei van de teelt neemt sneller dan verwacht toe. Momenteel krijgen de telers van elkaar producten. We willen graag dat gat vullen door de telers de kiemplanten aan te bieden", aldus Siphephelo. 

Bron: observer.org.sz
Publicatiedatum: