Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenkoolseizoen Niedersachsen binnenkort van start

In de Duitse deelstaat Niedersachsen laten de milde temperaturen de boerenkoolbestanden ook nu in de herfst nog groeien. Het koolseizoen komt met de eerste aanbiedingen in restaurants ook al langzaam op gang, meldt de Duitse website Proplanta.de.

Boerenkoolliefhebbers kunnen zich verheugen op een goed seizoen, want de boerenkool staat er goed bij, zegt Erich Klug, groenteteeltadviseur bij het Landbouwschap Niedersachsen. Gezonde planten doen een rijke oogst van uitstekende kwaliteit verwachten.

In heel Duitsland teelt men op circa 1.000 hectare boerenkool, waarvan bijna de helft in Niedersachsen geteeld wordt. Wie het nu nog te vroeg vindt voor boerenkool kan momenteel uit een groot aanbod aan andere groentesoorten uit de deelstaat kiezen. Zo worden er momenteel verschillende slasoorten, wittekool, rodekool, spruitjes, koolrabi, prei en selderij vers geoogst in Niedersachsen.

Pas wanneer de temperaturen dalen ontwikkelt ook de boerenkool haar volle smaak. Wanneer het kouder wordt bereiden de planten zich voor op de winter en zetten ze zetmeel om in suiker. Daardoor ontwikkelt de kool een mildere smaak en wordt zo lichter verteerbaar.
Publicatiedatum: