Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwsbrief Agro Expertiseburo

"Meld waterschades in vroeg stadium zodat geen bewijs verloren gaat"

De afgelopen maanden heeft Agro Expertiseburo behoorlijk wat zaken in behandeling gekregen waar wateroverlast en schade aan gewassen en kasinrichting een rol spelen. De zomermaanden van 2014 waren nat en juli en augustus kenden fors meer dagen met zware neerslag. Watergangen en sloten liepen over of hadden een langere periode extreem hoge waterstanden. Ook kasdek goten liepen over. Het gevolg hiervan is dat gewassen te lang in water of met water verzadigde grond kwam te staan. Als gewassen deze natte omstandigheden langer dan 24 uur ondervinden, ontstaat er vaak schade aan het gewas.

Door afsterven en rotten van wortels verkleurt het gewas geel en kan uiteindelijk zelfs afsterven met opbrengstderving tot gevolg. Agro Expertiseburo is actief met het vastleggen van de omstandigheden waaronder de waterschades zijn ontstaan en het vaststellen van de schadeomvang. Afgelopen decennia is het aantal dagen per jaar met zware neerslag met meer dan 40% toegenomen (Bron: KNMI). Zware neerslag houdt in dat ergens in Nederland in één etmaal meer dan 50 mm neerslag is gemeten. Eind juli 2014 viel er op verschillende plaatsen in Nederland zelfs 70 mm in één uur ! De zes hoogste metingen van neerslag zijn alle na 2000 gemeten. In mei 2014 heeft het KNMI nieuwe klimaatscenario's uitgebracht waaruit blijkt dat Nederland ook in de toekomst steeds vaker te maken zal krijgen met extreme regenbuien.

Werk aan de winkel voor Waterschappen die als belangrijke taak hebben het teveel aan neerslag tijdig af te voeren. Veel watergangen blijken hiervoor nog onvoldoende capaciteit te bezitten.

Agro Expertiseburo kan u van dienst zijn bij het opnemen van waterschades. Het is belangrijk de schades in een vroeg stadium te melden zodat er geen bewijzen en informatie verloren gaan.


Voor meer informatie:
Agro Expertiseburo 
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
T: 015 2853617
F: 015 2853486

Publicatiedatum: