Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Captains Dinner Jaguar en N&S in restaurant Parkheuvel

Op donderdag 25 september heeft er op initiatief van Jaguar the fresh company en N&S Quality Consultants een Captains Dinner plaatsgevonden. Het diner vond plaats in restaurant Parkheuvel in Rotterdam, waar chef-kok Erik van Loo een duurzaam diner van hoog niveau had bereid. Er waren een twintigtal directeuren aanwezig van de meest vooraanstaande bedrijven in onze sector.



In zijn openingsspeech legde Kees Rijnhout van Jaguar de nadruk op het belang van samenwerking in de keten en het delen van kennis om samen in rap tempo de duurzaamheidsdoelen te bereiken. Doelen zoals deze zijn vastgelegd door MVO Nederland en IDH (Initiatief Duurzame Handel). Waarbij het naar zijn zeggen altijd zo moet zijn dat bij invulling van duurzaamheid het juiste business- en verdienmodel passend moet zijn voor alle schakels in de keten.

Daarna werd namens alle supermarkten door directeur Marc Jansen van het CBL uit de doeken gedaan hoe belangrijk het is dat leveranciers en retailers samenwerken op dit terrein, en juist met uiterst gezonde producten als groenten en fruit kunnen voldoen aan de verwachtingen van de consument. Ook het sociale aspect werd door hem onderstreept, zodat een goed en schoon product geteeld op een verantwoorde manier de consumenten zal aanzetten tot meer consumptie.

Op hoofdlijnen werd daarna door Michaël van Duijnhoven van N&S uit de doeken gedaan waar in onze sector de kansen en bedreigingen liggen. Hij vertelde dit aan de hand van het voorbeeld van een groot Milieukeur project in Zuid-Afrika wat zij samen met Jaguar hebben geïmplementeerd. Inmiddels wordt er door een behoorlijk aantal telers in Zuid-Afrika circa 800 ha druiven en citrus onder Milieukeur geteeld.

Als laatste voerde Frank van Ooijen, directeur CSR bij Friesland Campina het woord, die aan de hand van voorbeelden vertelde hoe ze bij een grote coöperatie als FC bij telers en medewerkers voor duurzaamheid de handen op elkaar hebben gekregen. Door het inzichtelijk maken van de voordelen in alle schakels van de keten kweekt men begrip en daarmee ook een voedingsbodem.

Na afloop was iedereen zeer te spreken over de opzet van deze avond, werd door alle partijen het belang onderschreven om duurzaamheid praktisch toepasbaar te maken binnen de eigen organisatie. Maar ook om veel meer dan nu het geval is positieve communicatie in te zullen zetten om te komen tot een meer duurzame sector en daardoor ook een hoger consumptiepatroon.
Publicatiedatum: