Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest lanceert praktische oplossing voor tripsbestrijding

Op de AmericanHort-conferentie kondigde Biobest de lancering aan van nieuwe producten. Het ABS mini-zakje (ABC = Amblyseius cucumeris) bestond al wel, maar komt nu beschikbaar in een nieuwe versie. Het mini-zakje, ideaal voor de bescherming van individuele planten, laat gedurende meerdere weken een optimale dosis vrij van de zeer effectieve roofmijt Amblyseius cucumeris. De traditionele ABS mini-sachet is uitgerust met een haak die gemakkelijk kan worden bevestigd aan steunstokken.



Ronald Valentin, Technisch Manager voor Biobest in Noord-Amerika, benadrukt het belang van biologische beschermingsmiddelen: "De kwaliteit van de binnenkomende planten is een belangrijke factor voor de telers. Het is niet ongebruikelijk dat telers kampen met opstartproblemen van hun bio-controle-programma omdat er planten binnenkomen met residuen van beschermingsmiddelen. Dat heeft uiteraard een negatief effect op nuttige insecten en mijten. We hebben behoefte aan een "holistische" benadering. Bio-control is pas echt effectief als het al vanaf het begin wordt ingezet. Wat dat betreft ben ik ervan overtuigd dat ons ABS-mini zakje een grote meerwaarde vertegenwoordigt voor mensen in de sector."



Bart Kouwenberg, hoofdteler bij Harster Greenhouses, onderschrijft het belang van biologische gewasbescherming volledig. Kouwenberg: "Vroege introductie van Amblyseius cucumeris is van cruciaal belang voor een succesvolle tripsbestrijding. Sinds enkele jaren zijn we de roofmijt direct bij de start van de vermeerdering gaan inzetten. Het nieuwe ABS-mini-zakje is een grote verbetering ten opzichte van eerdere strategieën. Het zakje neemt geen ruimte in beslag en is waterbestendig. De zakjes laten de roofmijten vrij over een langere periode, zodat de gewassen eigenlijk voortdurend beschermd zijn. Bovendien is de toepassing heel eenvoudig: vanaf dag 1 een zakje in elke tray. Op deze manier krijgen tripslarven gewoon niet de kans."
 


De roofmijt Amblyseius cucumeris is een krachtige en zuinige biologische bestrijder van trips, specifiek wat betreft het eten van jonge tripslarven. Trips vormen over het algemeen het grootste probleem in plantaardige reproductie. Daarom is een effectieve biologische bestrijding van trips de basis voor een succesvolle vermeerdering.


Meer informatie:
Biobest USA or Biobest Canada

info@Biobest-usa.com or info@Biobest.ca
Ronald Valentin
RValentin@biobest-USA.com

Publicatiedatum: