Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Burgemeester: "Teleropstand is gaande"

Franse telers steken gebouw Belastingdienst in Bretonse stad in brand

Morlaix staat in brand door acties van boze Franse telers. De Bretonse plaats is dit weekeinde het doelwit geworden van frustraties van telers die boos zijn vanwege de administratieve lasten van de overheid en verzekeraars. De telers staken de gebouwen van de belastingdienst en de verzekeraars in brand. De meeste gebouwen zijn grotendeels verloren gegaan. Morlaix is geschokt.



De burgemeester van Morlaix, Agnes Brown, legt uit wat er gebeurd is in de Bretonse plaats: "Een teleropstand is gaande, een opstand van de basis. De telers protesteerden tegen de fiscale en administratieve formaliteiten die volgens hen verstikkend werken."

"Het is niet een vlaag van woede. Het is een koude woede, iets dat rijpt voor weken, maanden zelfs. Het is een combinatie van gebeurtenissen: de daling van de consumptie, overproductie, dalende prijzen en het Russische embargo. De telers hebben al maanden de noodklok geluid, maar de Franse staat heeft niet gereageerd."

Bron: lefigaro.fr
Publicatiedatum: