Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Jos Stevens:

"Aanvoer bloemkool afgelopen maand abnormaal laag"

Tholen - De aanvoer van de bloemkool lag de afgelopen maand laag. Volgens de Vlaamse teler Jos Stevens loopt de groei in de bloemkolen achter. "Er is weinig geoogst voor de tijd van het jaar, maar de prijzen waren goed door het tekort. Binnen 14 dagen verwachten we weer meer stuks te snijden."

Goede prijzen

De prijs lag de afgelopen maand vrijwel heel de tijd boven de euro. "Het schommelde van een euro naar anderhalve euro en kwam zelfs tot 1,80. Maar er was abnormaal weinig volume. Sommige telers konden maar één of twee kilo per week snijden. Deze maandag was de aanvoer op BelOrta maar 8.000 stuks. Woensdag waren er meer: in de 20.000. Maar normaal gezien zou dat rond de 50.000 stuks per marktdag moeten zijn."



Weersinvloeden

Hij geeft aan dat het bij bloemkool moeilijk voorspellen is wat voor invloed het weer heeft op de groei. "Er zijn wel wat koudere nachten geweest, dus dat kan één van de oorzaken zijn van de langzame groei. Daarbij was er in augustus veel regen. Of je nu 20 of 40 jaar bloemkoolteler bent, je kunt het nooit helemaal voorspellen. We zagen wel aankomen dat de bloemkolen minder gingen groeien, maar dat het zo lang zou duren hadden we niet verwacht."

Het seizoen startte eind april begin mei bij deze Stevens. Hij heeft een areaal van 13 hectare en levert aan BelOrta. "We verwachten meer bloemkolen in de volgende weken en hopen dat de prijzen op een goed normaal niveau blijven."

Voor meer informatie:
 Voor meer informatie:
Jos Stevens
jos.m.stevens@gmail.com