Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassen in Almeria breiden uit

Het gaat goed met de tuinbouw in Almeria. De kassen in Zuid-Spanje zijn voor het eerst sinds 2006 uitgebreid en de kassenteelt groeit. In een onderzoek naar de kassen van Almeria valt te lezen dat: "In de huidige context van de wereldwijde recessie, is de telersector de enige sector die een stevig fundament biedt voor de economie in Almeria."

Het onderzoek richt zich op de technologie en winstgevendheid van de kassen. Daarbij geeft het een overzicht van de huidige staat van de kassen in Almeria. De prijzen worden laag gehouden, doordat de tien grootste tuinbouwgroepen 75% van het totaal aantal kassen in Almeria in bezit hebben.



In Almeria draait de kassenteelt beter dan in de rest van Spanje. De kassen in Zuid-Spanje zijn efficiƫnt in het gebruik van water en voedingsstoffen. Dankzij het gunstige klimaat en het lage watergebruik verbruikt de kas in Almeria 22 maal minder energie dan een Nederlandse kas.

De Spaanse kassen zijn de afgelopen jaren gestart met de "groene revolutie". Daar bedoelt het bedrijf het onderzoek naar de biologische controle mee, waarbij natuurlijke vijanden van insecten in de kas worden ingeschakeld om de kas veiliger te maken. In 2013/14 was de biologische bestrijding bij 93% van de productie aanwezig. Dat maakt Almeria de wereldleider op het gebied van biologische controle van de kassenteelt.

Bron: Elalmeria
Publicatiedatum: