Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tarwegras op AGF Detail

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat een goede gezondheid belangrijk is. We leven langer dan vroeger en willen een optimale kwaliteit van leven. Dat betekent bewuster omgaan met voeding, bewegen waar het kan en zorgen voor voldoende ontspanning. Natuurlijk allemaal terwijl we druk zijn met werk, sociale verplichtingen, studie en/of gezin.
Het lichaam kan wat extra ondersteuning gebruiken om alles te doen wat we willen en er ook nog van te genieten. Tarwegrassap geeft deze ondersteuning.



Gras om te drinken; dat klinkt een beetje gek. Wat is het precies? En waar is het goed voor?

Het is nog een beetje onbekend, maar het is al een aantal jaren verkrijgbaar in Nederland. Tarwegras is de jonge plant van tarwe. De plant is super voedzaam. Ons lichaam is echter niet in staat om de stugge vezels van tarwegras te verteren. Om er wel van te kunnen profiteren, persen wij het sap er uit.

Tarwegrassap zuivert je lichaam en geeft energie. Het bevat een 'batterij' aan belangrijke vitaminen, essentiƫle mineralen en spoorelementen, alle noodzakelijke aminozuren, enzymen en antioxidanten, waaronder een grote hoeveelheid chlorofyl. Je bouwt weerstand op en ook herstel je sneller na een ziekbed of na het sporten. Bovendien neemt het uithoudingsvermogen aanzienlijk toe.

Het drinken van het sap geeft puur het meeste effect. Drink het bij voorkeur op een lege maag, dan komt het het snelst bij je darmen terecht, waar het tarwegrassap zijn werk kan doen.

Tarwegras combineren kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met appel-, perensap of ijsthee. Je kunt zelf uitproberen waar je tarwegras het liefst mee drinkt. Ook is het erg lekker met een beetje limoen, gember en appel.

Hoe maak ik het klaar en waar vind ik het?

Tarwegras kun je zelf kweken en juicen, maar dat is voor veel mensen te bewerkelijk. De meest eenvoudige vorm is het gebruik van onze cupjes vers ingevroren tarwegrassap. Deze druk je direct vanuit de vriezer uit in een glas lauw water en enkele minuten later kun je het drinken.
Na de oogst wordt het tarwegras voor de cupjes zo snel mogelijk verwerkt tot sap. Het tarwegrassap wordt verdeeld over de cupjes en door middel van een kort bevriezingsproces ingevroren. Hierdoor blijft de voedingskwaliteit behouden. Alle belangrijke voedingsstoffen en daaraan gerelateerde gezondheidseigenschappen van tarwegrassap zoals onder meer het chlorofyl, de vitaminen, de enzymen, de mineralen en het alkalisch effect blijven hierdoor perfect bewaard.

Grass2Juice kwaliteit

Met trots kunnen wij zeggen dat tarwegras van Grass2Juice uitblinkt in kwaliteit. Het heeft echt zonlicht gehad en dat zie je aan de kleur: blauwgroen en dat betekent grote hoeveelheden chlorofyl en andere antioxidanten. Het sap is daardoor veel stroperiger en dat betekent meer voedingsstoffen. Grass2Juice tarwegras is op hydrocultuur geteeld en dat is hygiƫnischer en veel smaakvoller dan op grond. Het tarwegras wordt in Nederland geteeld bij Koppert Cress. Het is 100 % biologisch en Skal gecertificeerd.

AGF Detail Beurs in Houten

Tarwegras is een bijzonder soort groente. Je kunt het niet zo eten, want je kunt de vezel niet verteren. We hebben immers geen 4 magen. Tarwegras moet dus eerst worden bewerkt (geperst) voordat het geconsumeerd kan worden. Hoe dan ook, als groente hoort tarwegras thuis op de AGF Detail Beurs. Omdat het nog relatief onbekend is willen wij zoveel mogelijk bezoekers de ervaring meegeven van tarwegras, zodat zij ook de voordelen van deze bijzondere groente kunnen ervaren en ze vervolgens deze ervaring ook weer kunnen doorgeven aan hun klanten.

Ingevroren cupjes tarwegrassap van Grass2juice zijn verkrijgbaar in het vriesvak.

Publicatiedatum: