Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Looije Agro Technics begeleidt Neurather Gärtner bij volgende bouwfase

In 2010 – 2011 bouwden de Neurather Gärtner een elf hectare grote tomatenkas in Neurath, Duitsland. Door gebruik te maken van de restwarmte van de naastgelegen RWE-energiecentrale liggen hier volop kansen om op duurzame wijze te telen. Deze elf hectare betrof de eerste fase van een groter ontwerp.

Dit jaar heeft men besloten om het complex uit te breiden door groen licht te geven voor de realisatie van een tweede fase van nog eens vijf hectare. Opnieuw is de keuze op Looije Agro Technics gevallen om de voorbereiding en realisatie van dit project te begeleiden.



Deze week werd gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden waarna spoedig Havecon kan beginnen met de bouw van de kassen. De kas zal ditmaal gedekt worden met diffuus AR-glas. De verwarming zal worden geïnstalleerd door VTI uit Horst en voor het scherm is de keuze op Peter Dekker Installaties gevallen. Water en elektra is aan BE De Lier uitbesteed. De planning van Looije Agro Technics voorziet erin om begin 2015 te kunnen planten.

Voor meer informatie:
Looije Agro Technics
Stelvenseweg 11, 4921 PL Made NL
Telefoon: +31 (0)162 - 684 336
E-mail: info@lat.nl
http://www.lat.nl/nl-NL/

Publicatiedatum: