Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dolf Ursem, telersvereniging Everest:

"Goede vraag ijsbergsla, maar kilo's blijven achter"

Tholen - Net als andere vollegrondsgroenten is er momenteel een goede vraag naar ijsbergsla. "De groei loopt een beetje achter. We zitten zo'n zes à zeven dagen achter op het oogstschema en ik verwacht ook niet dat we dat nog in gaan halen", zegt ijsbergslateler Dolf Ursem van telersvereniging Everest. De teler verwacht de hele maand oktober nog wel ijssla te oogsten. "Het aanbod blijft voorlopig klein, dus ik verwacht dat de goede vraag en prijs nog wel even aanhoudt."



De kwaliteit van de ijssla op zich goed. Alleen komen we niet meer aan de gewichten van 700/800 gram. We halen maximaal de 600 gram. Normaal oogsten we in september nog redelijk wat kilo's, maar dat is nu niet aan de orde", vervolgt Dolf. "Wij leveren nogal wat ijsbergsla aan de industrie en die hebben flink wat volume nodig, dus dan houd je minder over voor de vrije markt."