Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Sterke groei Asia Fruit Logistica Hongkong

Tholen - Op 3 t/m 5 september heeft de Asia Fruit Logistica plaatsgevonden in Hongkong. Deze editie heeft volgens organisator Gerald Lamusse de verwachtingen overtroffen met een sterke groei in zowel exposanten als bezoekers. Standhouders waren positief over het aantal en de kwaliteit van de bezoekers. Het aantal bezoekers steeg met maar liefst 24% met bezoekers uit 64 landen. Het aantal exposanten steeg deze editie met 28% uit 38 landen, waardoor er gesproken kon worden van een recordeditie.


Klik hier voor de reportage van de Nederlandse en Belgische standhouders
Klik hier voor de reportage van de buitenlandse standhouders


Dick van de Kop van Greefa, is al sinds de eerste editie van de Asia Fruit Logistica aanwezig. Hij vertelt enthousiast over de groei van de beurs. "De kwaliteit van de bezoekers is sterk toegenomen door de jaren heen." Op de beurs werd veel gesproken over Aziƫ en vooral China als 'de nieuwe grote markt'. Het algemene gevoel van degenen die er al zaken deden, was dat het een langzaam maar gestaag proces is. Zij benadrukten de noodzaak om een goede relatie met zakelijke partners op te bouwen. Ook is de kennis van producten belangrijk om de consument in te lichten hoe ze deze kunnen integreren in het voedingspatroon.

Veel landen zijn nog steeds bezig om de toegang tot een aantal van de Aziatische marken te verkrijgen. Voor sommigen blijkt dit een zeer lang en soms frustrerend proces te zijn. Nederland is inmiddels zeer dichtbij het openen van de Chinese grens voor peren, wat Belgiƫ al enige jaren mag. Ook voor Hollandse paprika's is een dossier aan de gang.

Klik hier voor de reportage van de Nederlandse en Belgische standhouders
Klik hier voor de reportage van de buitenlandse standhouders