Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierland: lokale handelaar verkoopt producten Lidl

Een prominente handelaar op de Engelse markt in Cork heeft zijn teleurstelling geuit over het nieuws dat een collega-ondernemer groenten van Lidl verkoopt. "Dit gaat tegen ons doel in. We willen de markt profileren als de plaats waar verse Ierse producten worden verkocht." 
 
Tegen trots handelaar in
Na de radiouitzending op Cork 96FM Advies Lijn werd er onderzoek gedaan. Dat bevestigde dat één van de handelaren, Michael O'Herlihy van The Farmer kraam, een aantal van zijn groenten via de Lidl in Cork inkoopt om die vervolgens met marge te verkopen op de markt. Dit gebeurt niet alleen met AGF. Dergelijke praktijken zijn voor veel handelaren in verschillende sectoren een bron van frustratie. De handelaren zijn trots op het feit dat de producten vers zijn en van lokale afkomst. Dat dit niet overal zo blijkt te zijn, gaat in tegen hun trots en doel om te profileren als de plaats waar verse producten te koop zijn.
 
Verkoop onder Lidl label
De handelaar Michael O'Herlihy is door verschillende mensen bezocht. Zij zagen dat groenten, zoals spinazie, boerenkool en krielaardappelen, werden verkocht onder het Lidl merk Oaklands. Op de labels stond: "Verpakt voor Lidl". Ook merkten zij bij krielaardappelen het prijsverschil. Een van deze mensen benadrukte dat heer O'Herlihy niet beweerde dat deze groenten lokaal of biologisch waren. 

Bron: irishtimes.com
Publicatiedatum: