Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sunset verdubbelt kascomplex voor tomatenteelt

De Amerikaanse kwekerij Sunset (Mastronardi) heeft in de Amerikaanse staat Michigan zijn tomatenkascomplex verdubbeld naar 24 hectare. De kas is sinds 2012 open en Sunset heeft onlangs fase 2 van het project afgerond. De kas is jaarrond in werking en maakt gebruik van schermdoeken en groeilichten.



Sunset-voorzitter Paul Mastronardi brengt het project als volgt onder woorden: "De mogelijkheid om verse tomaten in het midden van de winter te laten groeien, vervult ons met trots. De locatie van de koudwaterkassen betekent dat we de verste tomaten kunnen plukken, inpakken en verzenden in een dag tijd. We leveren de beste smaak en verminderen de afstand die de tomaten afleggen."

De volgende oogst wordt over twee weken verwacht. Christopher Gill, directeur van Greenhouse, licht toe: "We werken met diffuus licht, dat het zonlicht verdeelt over het kascomplex. Wanneer zonlicht het dak raakt, dan bereikt het licht de verschillende hoeken van de kas. Hierdoor krijgen de planten meer zonlicht, waardoor ze meer groeien." De afgeronde fase twee rust het complex uit met automatische oogstkarren, water recirculeert en regenwater wordt opgevangen. Sunset richt zich met de tomatenkassen op de Amerikaanse markt, omdat het de transporttijd van de tomaten wil verkleinen.

Voor meer informatie:
sunsetgrown.com
Publicatiedatum: