Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 september open dag

Tomatenkwekerij Fresh Valley ontvochtigt met droge lucht boven gesloten doek

Ontvochtiging is mogelijk door droge lucht van boven het gesloten doek in de kas te brengen. Deze nieuwe methode wordt met succes toegepast in de tomatenkwekerij Fresh Valley in Maasbree; een testlocatie van het project High Tech Greenhouse 2020 (HTG 2020). In deze kas worden diverse innovaties in de praktijk gedemonstreerd op o.a. het gebied klimaat, energie, substraat en water. Zo past Hoogendoorn bij deze nieuwe methode van ontvochtiging in de groenteteelt met succes het nieuwe programma Active Air toe.



Daarnaast behoort ook de Ventilation Jet tot de nieuwe innovaties. De Ventilation Jet blaast met een inblaas ventilator koude en droge lucht, via een koker in de schermdoeken, in de teeltruimte. Met een verdeelventilator (onder het scherm) wordt deze lucht vervolgens horizontaal en verticaal in de kas verdeeld. Uit proeven is gebleken dat met lage investeringen en geringe operationele kosten een doelmatige ontvochtiging kan worden gerealiseerd.

Deze innovatie is ontwikkeld door o.a. Hoogendoorn. Vostermans, Hint, Svensson en Fresh Valley. De Hoogendoorn iSii stuurt bij Fresh Valley de klimaat, energie en de irrigatie regelingen aan. Via Letssgrow.com is er een online monitoring, zodat onderzoekers de resultaten kunnen volgen.

Benieuwd naar alle innovaties van HTG 2020? Bezoek de Walk in op 18 september a.s. van 13:00 – 17:00u. Adres: Fresh Valley, Zonneveld 11 te Maasbree Ook vindt u een overzicht van alle andere innovaties en partners op de HTG 2020 website.


Voor meer informatie over Active Air of Ventilation Jet:
Hoogendoorn Growth Management
tel. +31 (0)10 460 80 80
Website: www.hoogendoorn.nl
Email: [email protected]



Publicatiedatum: