Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Kranenburg merkt niks van boycot in Russisch winkelschap:

"Tomaten uit alle windstreken van de voormalig Sovjet-Unie”"

Tholen - Teeltadviseur Kees Kranenburg woonde twee jaar in Rusland en is er momenteel voor vakantie terug. In de winkels merkt hij niets van de boycot. "Er liggen tomaten uit alle windstreken van de voormalige Sovjet-Unie."



Kees Kranenburg werkte twee jaar als teeltmanager voor Vyborzhets, een teeltbedrijf nabij Sint-Petersburg. Op het bedrijf worden jaarrond komkommers geteeld onder belichting. Begin dit jaar keerde hij terug naar Nederland, maar voor een vakantie is hij momenteel in Rusland. "Ik heb natuurlijk Vyborzhets bezocht", antwoordt hij. "Het bedrijf draait zeer goed. Ze hebben de lijn goed doorgetrokken. De kwaliteit is hoog in verhouding tot Nederlands product. Maar dit is altijd al een kwaliteitsbedrijf geweest."

In de regio merkt Kranenburg nauwelijks iets van de boycot. "Poetin is slim en neemt de gelegenheid te baat om een protectionistisch spel te spelen. In de winkels is niets te merken. Tomaten uit alle windstreken van de voormalige Sovjet-Unie. Ons land en de rest van Europa dreigen in hun eigen mes te vallen." Van onvrede over het beleid van Poetin merkt hij niets. "Hij is zeer populair. Op tv zie je beelden die wij niet vertonen. Vermoorde mensen, ook kinderen. Lange rijen witte trailers brengen voedsel naar Russische Oekraïners. Behalve de dramatische groenteprijzen zullen straks ook de gasprijzen stijgen. Kortom: Slim beleid uit Den Haag!"