Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lang aspergeseizoen leidt tot recordoogst in Duitsland

Omdat de oogst zo vroeg van start ging was het aspergeseizoen van 2014 in Duitsland één van de langste seizoenen ooit. Reeds begin april werden er steeds meer asperges geoogst van de akkers waar men de teelt vervroegd had door gebruik te maken van folie. En ook al werd de oogst in sommige gevallen voor het traditionele seizoenseinde op 24 juni beëindigd, volgens de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) waren er in 2014 veel oogst- en verkoopdagen.

Volgens de voorlopige schatting van de oogsthoeveelheid door het Duitse Bureau voor de Statistiek is de aspergeoogst dit jaar met 114.500 ton de grootste aspergeoogst ooit in Duitsland. Zowel ten opzichte van vorig alsook ten opzichte van 2011, wat tot nu toe het recordjaar was, is er sprake van een oogsttoename van circa 11%. De oogsttoename is vooral te danken aan toegenomen oogsthoeveelheden in Hessen (+49% t.o.v. 2013), Baden-Württemberg (+26%), Nordrhein-Westfalen (+19%) en Sachsen (+19%). Alleen in Sachsen-Anhalt, Thüringen en Rheinland-Pfalz werden minder asperges dan vorig jaar geoogst. In Brandenburg viel de oogsthoeveelheid slechts minimaal hoger uit dan vorig jaar (+1%).

Volgens voorlopige cijfers oogstte men in Duitsland in 2014 op een oppervlakte van 20.400 hectare asperges. Dat is een 4% groter areaal dan in het voorgaande jaar. Vooral in Baden-Württemberg, Hessen en Bayern nam het areaal flink toe, namelijk met 17, 16 en 13%.
Publicatiedatum: