Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technokas bouwt onderwijs- en onderzoekskas voor HAS Hogeschool

Vandaag is de eerste paal geslagen voor het nieuw te bouwen kascomplex voor de HAS Hogeschool in Den Bosch. De HAS krijgt hiermee een super innovatieve onderwijs- en onderzoekskas met een oppervlakte van 1.500 vierkante meter. Technokas gaat de kas, de verwarmingsinstallaties en de installaties voor 'Het Nieuwe Telen' bouwen en installeren, waarbij alle moderne technieken van de glastuinbouw zijn toegepast. Naar verwachting kan de nieuwe kas in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen worden.



Verschillende teeltafdelingen
De kas is verdeeld in acht afdelingen. In elke afdeling komt een andere teelt, waarop de uitrusting is aangepast. Dit maakt het mogelijk om verschillende proeven en gewasonderzoek te doen. Met het nieuwe complex biedt de HAS Hogeschool haar studenten de meest moderne faciliteiten voor onderwijs en onderzoek.

Partners
Naast Technokas en de aannemers Stolze (watertechniek) en Peter Dekker Installaties (scherminstallatie) heeft de HAS een aantal partners die zich met hun kennis en kunde verbinden aan de verschillende opleidingen van HAS Hogeschool Den Bosch. Dit zijn onder andere Philips en Priva.

Publicatiedatum: