Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Deutsches Gold': een zeldzame tomaat

Ze is slechts voor korte tijd verkrijgbaar: de zeldzame vleestomaat uit Duitsland met de naam 'Deutsches Gold'. Klaus Trübenecker en zijn dochter Simone bieden de tomaat op hun stand op de Viktualienmarkt in München aan, meldt de Duitse website tz.de.

Wereldwijd bestaan er 2500 verschillende tomatenrassen. Maar het is vaak moeilijk om tomaten te kopen die echt goed van smaak zijn. Het oude tomatenras 'Deutsches Gold' is echter een echte aanrader. Deze geel/oranje, zeer sappige vleestomaat heeft een uitstekende, zoete en milde smaak, die een beetje aan mango doet denken. Deze zeldzame tomaat is een zwaargewicht en bevat nauwelijks pitten. Haar huid is dun en zacht. "Ze is slechts vier weken in het jaar verkrijgbaar", zegt Simone Trübenecker.

'Deutsches Gold' kan het beste rauw gegeten worden, bestrooid met zout en besprenkeld met olijfolie. Bij bio-stand Trübenecker stammen de tomaten uit het Oostenrijkse Bürgenland van tuinderij Binder. Per kilo kosten ze 6,90 euro.

Publicatiedatum: