Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KCB helpt Belgische controledienst bij trainen medewerkers

Eind juni heeft het Fred Jacobs, specialist kwaliteit bij het KCB, inspecteurs van de Belgische controledienst FAVV een training gegeven over de praktische kennis van de kwaliteit van groenten en fruit. Fred Jacobs besteedde aandacht aan de kwaliteitseisen van diverse soorten groenten en fruit met een specifieke handelsnorm maar ook aan producten vallend onder de algemene handelsnorm.

Tijdens de sessies ging ook aandacht uit naar het aspect "aanduidingen" omdat het correct aanduiden van de diverse verpakkingen en de controle daarop belangrijke aandachtspunten blijven. De respons van de deelnemende inspecteurs was positief. In het najaar worden nogmaals groepen inspecteurs van de FAVV getraind en in het voorjaar van 2015 wordt een opfriscursus gegeven.

Het KCB vindt het belangrijk, dat controlediensten hun kennis en ervaring met elkaar delen, zodat de controles door de verschillende landen zoveel mogelijk hetzelfde zijn. De gegeven training sluit prima aan bij dat streven.

Bron: KCB

Publicatiedatum: