Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Guanajuato verdubbelt de export van kastomaten

Van de 1.7 miljoen ton kastomaatproductie per jaar wordt 95% geëxporteerd naar de VS en 5% naar Canada. Hiermee wordt dit product economisch gezien een belangrijke sector voor het land, aldus vertegenwoordigers van het ministerie van landbouw. Zij deden deze uitspraak tijdens de 15e editie van het event 'Día del Tomate' dat werd gehouden in het centrum voor technologische ontwikkeling in samenwerking met het ministerie (FIRA).

Centraal thema was hoe een hoog rendement van kwalitatief goede tomaten en paprika's kan worden bereikt. Het gebruik van agrarische gewasbeschermingmiddelen en mestartikelen werd gedemonstreerd voor tomaten, paprika's, komkommer en aubergines, alsmede het gebruik van plastic in het productieproces en innovatieve landbouwapparatuur.

De groene en de rode tomaat van Guanajuato zijn van hoge kwaliteit, zowel uit de kassen als uit de volle grond. Er zijn 116 producenten geregistreerd, die op 116 hectare kassen telen.


Bron Informex

Publicatiedatum: