Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacco Munter, Verskoop:

"Horeca bespaart op koks en laat meer gesneden groenten binnenkomen"

Tholen - Bij Verskoop V.O.F. Munter is de drukste periode van het jaar weer losgebarsten. De groothandel uit Heinkenszand voorziet horeca en grootverbruikers in heel Zeeland van AGF en heeft daarnaast tegenwoordig ook klanten in Goeree-Overflakkee en een gedeelte van West-Brabant.


Onderstaande foto`s tonen het mosselgroentenproces

"We hebben een goed voorseizoen gehad, maar het jaar wordt in de zomer pas echt goedgemaakt. De strandtenten langs de kust zijn weer redelijk gevuld en de mensen die geboekt hebben, komen sowieso. Maar de zon moet zorgen voor de dagjesmensen", vertelt Jacco Munter.




"Vorig jaar liep de afzet van aardbeien en asperges redelijk moeizaam. Nu was alles vroeger en is het ook veel eerder gaan lopen. De afgelopen twee weken was het - traditioneel voor de vakantie - iets rustiger, maar sinds vrijdag zijn de eerste toeristen gekomen om vakantie te vieren", vertelt Jacco.



"Nu is het hopen op strandweer. Dan ligt men overdag op strand en gaat men 's avonds uit eten. Kan men niet naar het strand, dan geeft men overdag twee keer zoveel uit in de stad! Maar de Zeeuwse horeca kun je moeilijk vergelijken met de rest van het land. Hier is het in de winter altijd minder. Maar als de toeristen komen, dan geven ze hoe dan ook geld uit."



Rechtstreekse import
Verskoop zet bij de inkoop breed in. Zo betrekt het bedrijf komkommers direct van een Zeeuwse teler en wordt er veel uit het Westland gehaald. Ook op de veilingen in Belgiƫ en Geldermalsen is het bedrijf een vaste klant. Daarnaast importeert de horecagroothandel zelf rechtstreeks uit Spanje en Frankrijk voor producten als Mesclun, meloenen en Roseval-aardappelen.



Hardlopers zijn momenteel bij Verskoop Romanesco en pruimtrostomaten. Het volume gesneden en gewassen slamixen is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en ook de nieuwe samenstelling met veldsla en rucola valt bij de horecaklanten goed in de smaak. "Maar volgend jaar kan het weer heel anders zijn", zegt Jacco.



De laatste jaren is met name het gesneden product fors toegenomen. In de eigen snijkeuken worden iedere dag panklare groenten, rauwkost, verse fruitsalades en slamixen geproduceerd. "Je ziet een tendens dat veel horecazaken besparen op de kok en meer producten gesneden binnen laten komen. Zo snijden we ook veel mosselgroenten in bulkverpakking", vertelt Jacco.



Hij ziet de zomer met vertrouwen tegemoet. "Je bent altijd afhankelijk van het weer. Vorig jaar hebben we een super zomer gehad. Ik hoop dat we nu wederom een paar weken echt goed weer hebben. We proberen ons te onderscheiden met een hoge servicegraad."


Jacco tijdens de Horecabeurs in 2013

"Klanten kunnen tot 2.00 uur 's nachts bestellen en krijgen dan dezelfde dag hun bestelling geleverd. 's Nachts wordt alles geproduceerd en we hebben zes wagens rijden, die voor snel en gekoeld vervoer zorgen voor al onze verse producten."



Voor meer informatie:
Jacco Munter
Verskoop
Daniƫlsweg 20
4451 HW Heinkenszand
Tel. 0113 - 56 44 00
Fax. 0113 - 56 46 60
info@verskoop.nl
www.verskoop.nl