Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasteelt Duitsland: nog in een niche, maar gestage groei

Duitsland staat niet bepaald bekend om haar kassenproductie. Desondanks is de zelfverzorgingsgraad bij belangrijke kasculturen in de afgelopen jaren langzaam maar gestaag toegenomen, meldt de Duitse website Fruchthandel.de.

Alleen al de afzethoeveelheid van tomaten uit Duitse productie is in de afgelopen 3 jaar met zo'n 43% gestegen naar 66.000 ton. De afzethoeveelheid van Duitse paprika's steeg in de afgelopen 5 jaar van slechts 100 ton naar circa 6.100 ton.

Op het 'Deutsche Obst & Gemüse Kongress' op 18 en 19 september 2014 in Düsseldorf zal Dirk Matuszewski van de Duitse 'Gartenbauzentrale' (GBZ) in Papenburg over de kansen en risico's bij de afzet van Duitse kasgroenten vertellen. De GBZ is één van de belangrijkste Duitse aanbieders van groenten uit beschutte teelt. Naast komkommers zijn keukenkruiden een hoofdproduct van de organisatie. Sinds 2012 is men echter ook met de productie van tomaten begonnen.

De zomer van 2013 en de ontwikkeling in juni 2014 toonden echter ook dat de meerprijs voor Duitse waren uit kassenproductie niet meer zonder meer gehandhaafd kan worden wanneer het marktaandeel stijgt. Bij de groothandelaren daalde de meerprijs voor Duitse trostomaten dit jaar in enkele weken naar minder dan 20%, terwijl tot nog toe vaak 50% of meer gebruikelijk was.
Publicatiedatum: