Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aankoop Smidsschorrepolder in Terneuzen definitief

Grootscholte/4Evergreen zet handtekening 40 hectare glastuinbouwgrond

Grootscholte/4Evergreen is vorige week officieel eigenaar geworden van de laatste beschikbare glastuinbouwgrond van ruim 40 hectare in de Smidsschorrepolder in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen).



Agro AdviesBuro heeft als aankopend makelaar namens Grootscholte bemiddeld in de aankoop van de glastuinbouwgronden en de kwekerij in Terneuzen. Jacques van der Knaap is de contactpersoon binen Agro AdviesBuro voor Grootscholte. Jacques: "Deze gronden kwamen uit de failliete boedel van Bioglas Terneuzen. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om dit met de curator te regelen. Er waren nogal wat haken en ogen die eerst glad moesten worden gestreken. Het was een gecompliceerd verhaal. We zijn blij dat we het hebben kunnen afronden voor Grootscholte. Nu is de eerste fase van het tuinbouwgebied helemaal afgerond. In de Smidsschorrepolder is niets meer vrij."

De paprikakwekerij heeft al bedrijven in Steenbergen, Westland, Sint-Annaland, Terneuzen en Almeria-Spanje en maakt deel uit van de Grootscholte Groep. Met de nieuwe aankoop komt de totale oppervlakte op circa 115 hectare grond. In het glastuinbouwgebied in Zeeuws-Vlaanderen wordt gewerkt met restwarmte en CO2 van kunstmestfabrikant Yara. De eerste bedrijven vestigden zich in 2008 in het gebied. Daarna bleef het lang stil en dat resulteerde in het faillissement van de gebiedsontwikkelaar Bio Glas Terneuzen B.V. Echter, sinds vorig jaar is er weer leven in het gebied. Zomer 2013 werd circa 34 hectare verkocht in de Smidsschorrepolder aan Kwekerij Van Adrichem. Vervolgens kocht Grootscholte/4Evergreen in december 2013 de circa 26 hectare grond met circa 10 hectare kas van Tomaholic en nu dus de laatste 40 hectare grond.

Voor meer informatie:
Agro AdviesBuro makelaardij
Jacques van der Knaap (e-mail)
Tiendweg 18
2671 SB Naaldwijk
Tel: +31 (0) 174 - 637637
Fax: +31 (0) 174 - 640794
www.agroadviesburo.nl


Publicatiedatum: